Sağlık ve güvenlik işaretleri yönetmelik standartları. TSE, diğer mevzuat ve denetlemeler için uygundur.
Güvenlik işaretleri ve semboller, önemli güvenlik iletişim araçlarıdır, tesis alanında veya işyerinde bulunan çeşitli tehlikeleri belirtmeye yardımcı olurlar. Aynı zamanda, gerekli bilgileri ve güvenlik talimatlarını vererek çalışanları bu tehlikelere karşı sürekli olarak takip etmeleri konusunda uyarırlar.
Güvenlik işaretleri ve sembolleri yalnızca tehlikelerin varlığını bildirmekle kalmaz, aynı zamanda çalışanların güvenlik bilincini oluşturmaya yardımcı olur. İşyerindeki kazaların imalatta, ağır sanayide ve şantiyelerde daha belirgin olarak azaltılması çok önemlidir, ayrıca ofis tabanlı ortamlarda da önemlidir.
İnsan güvenliği, özellikle ekonomik ve eğitim yönünden kendisini geliştirmiş olan ülkelerde, çalışma hayatının en önemli konusudur. İş yerlerinde bulunan belirli departmanlar ve yerel yönetimler, çalışma koşullarınınya da yolların güvenliğini sağlamak için çeşitli şekillerde insanları uyarmaya yarayan iş güvenliği levhaları kullanır.
İnsanlar için iş güvenliği uyarı levhaları ve anlamları, hayati önem ifade etmektedir. Yön bulma, güvenlik, bilgilendirme ve dikkatli olma hakkında o bölgede bulunan insanlara bilgiler vermektedir. Bu sayede muhtemel gerçekleşebilecek olan iş kazaları ve karışıklıklar büyük oranda önlenebilir.
Özellikle işletmeler açısından büyük bir önemi olan uyarı ve ikaz levhaları, insanların güvenliğini ciddi derecede artırabilir. Ülkemizde de önemi gittikçe artan bu levhalar; fosforlu, ışıklı ya da elektrikli bir sistem ile çalışabilecek şekilde üretilebilmektedir. Belirli standartlara göre oluşturulan bu iş güvenliği uyarı levhaları ve anlamları herkes tüm çalışanlar tarafından bilinmelidir.
Uyarı Levhaları Standartları Nedir?
İş güvenliği uyarı levhaları ve anlamları belirli standartlara göre sınıflandırılmaktadır. Bu uyarı levhaları standartları ebat, şekil, renk ve sembollerden oluşmaktadır. Şekillerine göre uyarı levhaları üçe ayrılır:
Üçgen: Acil durum cihazları ve güvenli olmayan eylemler için kullanılır.
Kareler ve dikdörtgenler: Genel bilgileri ve acil durum bilgileri göstermek için kullanılır.
Daireler: Zorunlu veya önerilen uyarıları belirtir.
İş güvenliği uyarı levhaları ve anlamları renklerine göre ise dörde ayrılır:
Kırmızı: Yangın uyarısı ve güvenli olmayan eylemleri vurgular. Yasaklayıcı İşaretlerdir.
Sarı: Çalışanların dikkat etmesi gereken eylemleri vurgular. Uyarıcı işaretlerdir.
Yeşil: İlk yardım ve acil çıkış eylemlerini vurgular. Güvenli bölge ve yönleri ifade eden işaretlerdir.
Mavi: Kişisel koruyucu eylemler için kullanılır. Zorunluluk bildiren emredici işaretlerdir.
SET İÇERİĞİ
1x Önce İş Güvenliği
1x Emniyet Kemersiz Çalışmak Tehlikeli ve Yasaktır
1x İSG Talimatları
1x Baretini Giy
1x Dikkat! Vinç Yükleri Altında Durma
1x Çalışırken Koruyucu Malzeme Kullan
1x Balkon Merdiven Asansör Boşluğuna Yaklaşma
1x İnşaata Girmek Tehlikeli ve Yasaktır
1x İnşaat Sırasında Çevremize Vereceğimiz Zararlardan ve rahatsızlıktan Dolayı Özür Dileriz
1x Ölüm Tehlikesi
Kullanacağınız kredi kartının ticari veya bireysel olması durumuna göre taksit seçenekleri değişebilir. Taksit seçenekleri liste fiyatı üzerinden görüntülenmektedir. İndirimli fiyatlara göre taksit seçeneklerini ödeme sayfasından görüntüleyebilirsiniz.